Günümüzde beton zemin, kaplama yöntemlerinden biri olan Kütahya baskı beton hem dayanıklılık hem de estetiklik açısından oldukça tercih edilen hizmetlerden birisidir. Çevre dostu olup, dayanıklılık, kaymazlık, fazla bir bakım gerektirmeksizin ve de beton içi çatlamaların yüzeye çıkmasını engellemektedir. %90 doğal maddelerden oluşup, sahada blok olarak uygulandığı için zeminde döşenmiş taş görüntüsü vermesine göre, zeminde oluşabilecek çatlaklardan etkilenmez ve aynı düzlemliğini korur.
Kütahya baskı beton kalıpları yer beton uygulamaları, havuz kenarları, beton uygulamaları, bahçe yolları, kaldırımlar, duvar üstü beton uygulamalarında farklı desen ve modellerde seçilen kalıbın şeklini uygulandıkları yüzeye verirler. Baskı beton uygulamaları (Baskı beton uygulamaları/ Baskılı beton) tüm mekanlar için özel olarak tasarlanmış bir zemin kaplama sistemidir. En önemli özelliği de tek tek döşenmiş taş görüntüsü veren desen baskılı beton teknolojisi olmasıdır. Baskılı beton çok çeşitli renk ve desenleriyle de granit ve diğer istenilen taşların tüm doğal görünümünü verir. Seçenek özgürlüğü ve antik etkisiyle uygulama süresiyle, geleneklere ve kültüre saygılı en yeni beton teknolojisidir. Baskı beton uygulaması denince akla gelen sadece beton uygulaması olmasın. Bir sanatçının bir heykeltraşın taşa verdiği bir dokunuşta denebilir. Kütahya Baskı Beton; Zemin Baskı Sistemleri, Duvar Baskı Kaplama, Endüstriyel (Zemin Kaplama ve Tasarım Beton Süslemelerini) Kütahya’nın tüm ilçelerinde baskı beton uygulamaları yapılmaktadır.
Standart bir betona kıyasla 4 ile 8 kat arasında baskı beton daha sağlamdır. Güneş ışığına maruz kalsa bile renkleri solmaz. Baskı beton fiyatı, sağlamlığı, kalitesi, dekoratifliği ve uygulama hızı ile de diğer tüm standart olan alternatif zemin kaplamalardan daha üstündür.
Anlaşma ve Sözleşme
Mekan sahiplerinin bir çoğu uzmanlardan teklif ister. Bunun üzerinde teklifler karşılaştırılır. Bir uygulama uzmanı seçildiğinde mekan sahiplerine fiyat ve lojistik çalışma için bir sözleşme sunulmalıdır. Sözleşme de fiyat, tamamlanması gereken işi bitirme, renk ve uygulama, ödeme planlanması ve garanti açıkça belirtilmelidir.
Saha Çalışması
Baskı beton hazırlanmadan temizlenmeli ve zemin hazır hale getirilmelidir. Tüm çim, kayalar, ağaçlar, çalılar çıkartılmalı ve zemin çiğ toprak olmalıdır. Uygun alt temel hazırlığı betonun düzgün bir şekilde iyleşmesini sağlamak ve geniş topraklardan ve donma ısısını azaltmak için önemlidir.
Şekillendirme
Baskı beton için alt tabaka hazırladıktan sonra formlar ayarlanabilir. Çoğu baskı beton projesi için metal veya ahşap kazıklarla yerinde tutulacaktır. Formalar, beton sertleştikten sonra kolay çıkartılabilmesi için vidalı veya özel çivilerle kazıklara bağlanır. Merdiven ve duvarlar için özel şekil ve şekillendirme uygulanmaktadır.
Yerleşme
Alt tabaka hazırlanmış, formlar belirlendi. Şimdi ise baskı beton zamanı geldi. Yerleştirilen harcın gereksinimlerini karşılayan bir çimento hazırlanır. Baskı beton harç kamyonuna yerleştirilir. Harç kamyonu yavaşça dönerek betonun yerleşmesine ve sertleşmesine engel olur. Harç kamyonun arkasında ki tambur sayesinde istenilen kıvama geldikten sonra hazırlanmış temele dökülür. Harç dökülürken uzmanlar da dökülen harcı hiçbir boşluk kalmayacak şekilde zeminde düzenleme yapar. Temele dökülen harcın donmasını beklemeden hiçbir boşluk ve kabarcık olmayacak şekilde düzenlemeler için dikkatle incelenir.
Erken Bitirme
Islak beton kalıplar halinde döküldükten sonra, ahşap veya metaller ile üst düzeyinde düzenlemeler yapılır. Bu işlem tamamlanır ve betonun yüzeyinin yumuşaması için tesviye başlar. Yüzey pürüzsüz hale getirildikten sonra beton yüzdürülür. Bu işlem özel bir mala aleti olan “şamandıra” ile yapılır. Kenarlar ve küçük detaylar için elle tutulan mala veya beton yüzeyinin geniş alanlarını çalıştırmak için boğa şamandırası adı verilen bir alet kullanılır. Erken bitirme gerçekleştirilir. Ayrıca zeminin kenarları ve eklemleri özel el aletleri ile düzeltilir. Yapılan bu işleme şaplama da denilmektedir.
Taşlama
Eğer betona sadece kaba bir süpürge kaplaması yapılırsa, kayan prosedürden sonra başka işlem yapılması gerekmeyebilir. Ama eğer beton pürüzsüz veya damgalı olacaksa, çelik mala kaplaması gerekmektedir. Beton sertleşene kadar dinlenmeye bırakılır. Sertleştikten sonra ise beton pürüzsüz, sert ve düzgün bir son kat oluşturmak için çelik mala yapılır. Çelik mala uygulayan kişiler tarafından diz kapaklarıyla yüzey boyunca patinaj yaparak taşlama işlemi yapılır. Kullanılan taşlar, desenle ve renkleriyle daha önceden uzmanlar ve zemin sahibiyle kararlaştırılmıştır.
Tamamlanma
Tüm mala uygulandıktan sonra sonunda bitirme betonu uygulanabilir. En basit yöntemi ise “süpürge yöntemi” olarak bilinir. Beton yüzeye özel bir süpürge çekilir ve kaba dokulu bir yüzey oluşturulur. Diğer kaplamalar arasında dokulu, damgalı ve pürüzsüz malamalar kullanılabilir.
Sertleşme
En kritik zamanı 48 saattir. Ondan sonrasında 28 gün boyunca kürlenme süresi sürer. Baskı beton dinlenebilir ve iyleşmeye başlar. Tamamlama işlemi bittikten sonra kimyasal bir kürleme ile baskı betona uygulanması önerilir. Uygulamadan 5-7 gün sonra üzerine araba park edebilir ve yürüyebilirsiniz.
Bakım
Diğer uygulamalar gibi sürekli bakım gerektirmez. 1-2 yılda bir baskı betonun kalıplarındaki derzler ve aralıklarına macun ile yenilenmesi uygun olur.
Duvar Baskı Beton
Zemin Baskı Beton
Endüstriyel Beton
Dezaktif Beton
Yapay Kaya ve Şelale
Silme ve parlatma işlemlerinden faydalanabilirsiniz.
Kütahya baskı beton olarak şehrimizde ki her ilçelere gidip bu hizmeti vermekteyiz.