BASKI BETON NASIL CİLALANIR?

Anadolu > BASKI BETON NASIL CİLALANIR?

Yeni nesil zemin döşeme uygulamalarından çokça tercih edilmeye başlanan baskı beton uygulaması, baskı beton nasıl cilalanır sorusuyla ilgili oluşan merakı da beraberinde getirmiştir. Her türlü beton zeminin üzerine istenilen renkte ve desende uygulanabilen baskı beton, dekoratif ve şık bir görünüm oluşturmakta ve aynı zamanda zemin uygulamalarında ihtiyaç sahiplerine kolaylık sağlamaktadır.

Müstakil evlerin girişlerine, bahçelerine, garajlarına, apartmanların girişlerine, kamelya zeminlerine, yazlıkların girişlerine, alışveriş merkezlerinin girişlerine, sosyal olarak kullanılan alanların giriş ve çıkışlarına; kısacası beton malzeme ile düzleştirilmiş alanların üzerine hem renk hem desen katıp dikkat çekici hale getirmek adına baskı beton uygulaması rahatlıkla yapılabilmektedir. Oldukça memnun kalınan bu zemin dekorasyonu sayesinde hem canlı renkler, hem hoş duran desenler ve şekiller sadece mekan içlerinde, duvarlarda vb. alanlarda değil zeminlerde de sevilerek kullanılmaya başlamıştır.

Diğer çoğu uygulamada olduğu gibi de, daha canlı ve temiz bir görüntü yakalayabilmek adına uygulamadan sonra bir cila işlemine de ihtiyaç duyulur. Üstelik baskı beton cilası sadece temiz ve parlak bir görüntü yaratmakla kalmaz; betonu güneş, yağmur, kar vb. dış etkenlerden de biraz daha fazla koruyarak şekil bozukluğu, renk solması gibi örneklendirebileceğimiz istenmeyen etkilerden de korumaktadır.

Baskı Beton Cilalama İşlemi

Baskı beton uygulaması yapıldıktan sonra, zemini uzun seneler koruması amaçlı baskı beton cilalama işlemi uygulamasına geçilmektedir. Yüzey parlatıcı bir uygulama olarak da ele alabileceğimiz cilalama, sertleştirici işlemlerden hemen sonra betonun yüzeyini bozmayacak şekilde derz doldurma işlemlerinden önce uygulanmaktadır.

Uygulama esnasında önce yüzey istenmeyen maddelerden (toz, kir vb.) arındırılmakta, ardından püskürtme veya fırça yardımı ile kuru yüzeye cila sürme işlemi gerçekleştirilmektedir. Ancak fırça ya da rulo ile uygulanan cilalama işlemlerinde yüzeyin yeterli derecede priz alması gerekliliğini de unutmamak gerekir.

Uygulama bitirildikten sonra cilanın yeteri kadar kuruyup yüzeyin istenilen hale getirilmesi için en az 3 saat yağmur, ıslaklık gibi etmenlerden yüzeyin korunması önerilir. Kuruma koşulları en az 20 derecelik sıcakta 1 saat sürdüğünden en iyi sonuçların alınması için beklemek önerilir. Eğer baskı beton cila uygulaması daha da sağlam olsun istiyorsanız aradan 1 gün geçtikten sonra ikinci kat cilayı da sürebilmeniz mümkündür. Uygulamadan sonra yüzeyin rengi hafif koyulaşsa da kuruma sürecine girildikçe betonun rengi normale dönecektir.